Novogodišnji poklon čitateljima OPPT-a

Napisao Eon.

Entitet ID-a

Čuli ste za riječ ”IDENTITET”? Sigurno da jeste. Ne samo da ste čuli za tu riječ nego vam je i prilikom vašeg rođenja na ovu planetu dodijeljen identitet. Dobili ste ga upisom podataka o vama u matičnu knjigu rođenih. Da li ste se ikada zapitali što ta riječ znači? Ako niste, onda je stvarno vrijeme, ne samo da se zapitate što znači ta riječ, nego da je i rastavite na dijelove kako bi dobili njeno puno značenje. Za značenje riječi ”IDENTITET”, njeno rastavljanje i značenje riječi koje se dobiju kada rastavimo tu riječ, koristiti ćemo u ovome slučaju ”Hrvatski obiteljski leksikon” koji svi možete naći na internetu i sami se uvjeriti u to što ovdje piše. Pa krenimo redom:

I

identitet (lat.).

1. Istovjetnost, potpuna jednakost.

2. Skup značajki koje neku osobu ili skupinu čine posebnom u smislu različitosti ili pripadnosti u odnosu na druge osobe ili skupine (kulturni i., vjerski i., jezični i., regionalni i., profesionalni i. i dr.)

 II

entitet (srednjovj. lat.),

ono što jest, što je posebno u stvarnosti ili u svijesti, što tvori vlastitu, odijeljenu cjelinu; bit, biće,

jezgra misli.

III

id (lat.: ono),

psihoanalitički izraz za označivanje nesvjesnoga sloja ličnosti vođenoga načelom zadovoljstva; neorganizirana primitivna razina psihe dana rođenjem

Što sad ovo znači? Ovo znači da se vašem biću (entitetu) rođenjem daje od vaših bioloških roditelja (onih koji su vam napravili tijelo), neorganizirana primitivna razina psihe koja nastaje vašim rođenjem (id). Na taj način nastaje vaš nesvjesni identitet (kojega obilježava religija, narodnost, nacionalnost, ime…) i to je u redu. Međutim kada vaše biće postigne određenu razinu svjesnosti o sebi samome i spozna Stvoritelja te njegove osnovne zakone (ne naudi, ne našteti), te se počne držati tih načela, što onda? Što kada dođete do spoznaje kako je vaš identitet, samo hrpetina podataka o vašem dotadašnjem životu (dosje), prema kojoj netko iz sustava stvara sliku o vama, a koja u sadašnjem trenutku uopće više nije ispravna, zbog toga što ste svjesni da smo svi jedno? Rješenje postoji, a naziv rješenja je ”odricanje od identiteta”. Zašto odricanje? Zato jer to više niste vi. Zašto bi se poistovjećivali s nečim što vi niste? Vaše tijelo je stvoreno iz ljubavi vaših bioloških roditelja, vi ste utjelovljeni iz Stvoriteljeve ljubavi prema vama samima. Iz toga proizlazi da vi sami ste ljubav. Zato umjesto entiteta id-a budite entitet ljubavi i dajite ljubav jedni drugima!

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Općenito. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s