Sud potvrdio – ovrhe padaju

Kako bi što lakše zavukli ruku u džep ljudima velike tvrtke i državne institucije često posežu za ovrhama da bez po muke uzmu novce koji im pripadaju, ali vrlo često i one koji im ne pripadaju. U tu svrhu su donijeli i potpuno neustavan zakon i uposlili armiju javnih bilježnika koji besramno donose rješenja o ovrsi za bilo koji prijedlog bio on utemeljen ili ne i uz to naplaćuju astronomske cifre za svoj lešinarski posao.

Nitko vam na svijetu ne može sjesti na račun bez provomoćne sudske presude.

OPPT Hrvatska je u mnogo navrata objašnjavao načine kako se boriti protiv trgovačkih zakona i kako odgovoriti poslovnoj ponudi u obliku ovrhe. Da dobro ste čuli ovrha nije ništa drugo doli poslovna ponuda i ako na nju ne odgovorite u zadanom roku ili je potpuno odbacite bez ikakvih argumenata obezvrijedili ste trgovačku ponudu druge strane i automatizmom ste krivi, te tako otvarate put krvopijama da vam sjednu na račun. Mnogo o ovome možete pročitati na našim stranicama ili poslušati u našim radio emisijama.

Rješenje o ovrsi nije nikakvo sveto pismo, niti je to konačna presuda vrhovnika nad kojom možemo samo plakati, slijegati ramenima i pravdati se starom izrekom „nije se sa rogatim bosti“.

U tom slučaju predlažem vam da si lijepo instalirate rogove pa da ta izreka zaista postane istinita.

Kako to izgleda u praksi vidjeti ćemo iz primjera jedne naše hrabre simpatizerke koja je instalirala rogove kako bi pokazala tko je taj s kojim se ne treba bosti.

Priča je klasična. Javna institucija želi naplatiti nešto što joj ne pripada i za to angažira javnog bilježnika kojeg niti ne zanima da li je dug stvaran ili nije već jednostavno šalje prijedlog za ovrhu. Ako se u tom trenutku poklopite ušima i ne reagirate gotovo vam je, ali ako reagirate ovako bi to moglo izgledati.
ovrh1

ovrh2 ovrh3 prig1 prig2 prig3 sud1

sud2 I TO JE TO – POBJEDA!

Budite uvjereni da se ovrhovoditelj neće pojaviti na sudu jer će izgubiti čim stupi preko praga sudnice. Toliko mu je slučaj čvrst. Ali ništa ga ne košta pokrenuti ovrhu preko javnog bilježnika pa ako uspije uspije.

Ovo je pravi primjer iz prakse. Ukoliko ste doista dužni i to je iz aviona jasno platite ljudima što je njihova, ali ukoliko postoji imalo sumnje ili nejasnoća oko duga oduprite se  krvopijama i njihovim jatacima. Budite Hrabri, odvažni. Bog nas sigurno nije stvorio da klečimo pred ikim ili pred ičim.

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Općenito. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s