Jasno zapažanje – uvod

Viđenje kako funkcionira Život: Prepoznavanje Jedinstva

Navikli ste vidjeti svijet na određen način. Tako teško da možete i zamisliti da je način na koji shvaćate realnost rezultat shvaćanja koja su Vam bila prezentirana za vrijeme Vašeg djetinjstva.

Čitati ćete materiju koja će se osvrnuti na mnoga osnovna pitanja koja leže skrivena ispod shvaćanja koja trenutno imate. Da biste izvukli korist od Osnove Stvarnosti, prvo trebate shvatiti jednu bitnu stvar: uvjerenja i shvaćanja koja tvore Vaš pogled na svijet, koja određuju Vašu percepciju i vode do Vaših akcija, samo su mentalni konstrukti. Koliko god Vi držali do svojih uvjerenja, ona ne razjašnjavaju vašem svjesnom umu kako funkcionira Realitet, prije bi se reklo da iskrivljuju vašu percepciju.
U Osnovi Stvarnosti, moje riječi ne namjeravaju definirati, nego opisivati – i čak je i to opisivanje neobično. Ne predlažem ovdje novu filozofsku strukturu s elokventnim argumentima i dokazima koji ih potvrđuju. Prije bih rekao da, što mi riječi jasnije dozvoljavaju da Vam prenesem svoje misli, opisujem kako funkcionira Realitet kada je viđen jasno – bez filozofske strukture koja se upliće i iskrivljuje tumačenja. Drugim riječima, ne želim za Vas izgrađivati novi set uvjerenja, nego porušiti stara tako da možete vidjeti Realitet jasnije. To je dakle stanje neometanog opažanja o kojem ja često govorim kao
o “Jasnom Zapažanju” (Clear Awareness).
U zabilježenoj povijesti bilo je nekoliko osoba koje su došle do stupnja prilično jasnog viđenja Reliteta. Ali njihove poruke, izrečene govorom nekog drugog doba i neke druge kulture bile su nepromjenjivo iskrivljene tijekom vremena i uslijed prevođenja. I te poruke nude
duboku i smislenu perspektivu, ali ako ih se iskaže jasnije nekim fleksibilnijim modernim jezikom i u kulturno otvorenijem okruženju.
Iza pojave svijeta objekata i sila, Realitet funkcionira kao kohezivno, među djelujuće Jedinstvo. Prvo poglavlje opisuje to jedinstvo svega što postoji i Vaše mjesto u centru neprekidnog toka događaja i odnosa koji tvore Vaše osobno iskustvo, Vaš život.

Jasno zapažanje – Thomas Daniel Nehrer

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Općenito. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s